Impactful Visual Learning For Educators

Cikgu Akin · November 29, 2021

Anda Pendidik Mencari Idea Nak Hasilkan Content Berimpak? Pelajar Tak Faham & Kurang Faham Apa Kita Cuba Sampaikan? Dah Cuba Deliver Guna Video? Guna Teknik Visual? Haaa.. Belum?

Pengajaran Lebih Menarik Dengan Teknik VISUAL Berimpak!

Pelbagai pendekatan perlu setiap pendidik tahu & kuasai untuk bantu pelbagai jenis pelajar.

Apa pendekatan yang sesuai dapat bantu tarik minat pelajar untuk belajar & mudahkan mereka untuk faham & ingat apa yang diajar..

Bagaimana teknik visual dapat bantu pendidik dalam jadikan proses pembelajaran lebih menarik dan berkesan?

‘Impactful Visual Learning for Educators’

Bersama Cikgu Akin, Pengasas Modul ‘Funtastic Prinsip Akaun’.

Jom Tonton Video salah seorang pelajar yang mengaplikasikan Pembelajaran Teknik Visual dalam Subjek Prinsip Akaun.

Teknik Visual Beri Kesan Kepada Pelajar?


Kaedah Pembelajaran Yang Mudah di-Capture
Bagi Pelajar Yang Lemah dan Susah Memahami Konsep Akaun
Teknik yang Membantu Pelajar Visual, Audio dan Kinestatik

Pernah Berkongsi Tentang Penggunaan ‘Impactful Visual Learning’ bersama Lebih 30 Pendidik

Digylearn

Pengalaman yang sangat berharga kerana berpeluang berkongsi ketika Simposium Tutor, Trainer, Pendidik Profesional Malaysia (STPM) 2021 dalam slot Digytal Booth yang bertajuk Impactful Visual Learning for Educators.

Siapa Cikgu Akin?

Digylearn

Cikgu Akin, merupakan Speaker & Trainer Funtastic Prinsip Akaun SPM dan pengurus CMN Academy Petaling Jaya. Seorang penulis Edublog dan berkongsi pembelajaran Teknik Visual di platform cikguakin.com.

Merupakan penulis 4 buah E-Book Subjek Prinsip Akaun & Pencipta Board Game EDUITY GAMEKIT untuk Pendidik. Beliau juga merupakan Content Creator Funtastic Akaun Show (FAS) di Youtube Channel : Cikgu Akin Akaun.

Mempunyai pengalaman & minat mendalam terhadap penghasilan modul Prinsip Akaun dengan content infografik, video penerangan ringkas, aktiviti visual, ilustrasi komik serta handout mudah untuk rujukan pelajar dan juga pendidik sebagai Alat Bantu mengajar (ABM) tambahan.

Telah dianugerahkan Anugerah Legend Award dalam Sesi Modul Highlight Tutor Profesional Malaysia pada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) 2021 bagi pembinaan Modul Pro Akaun Visual.

Menjadi fasilitator bersama Team CMN dalam Seminar Teknik Belajar Berimpak kepada pelajar Diploma dan Degree MSU College dan memberi training kepada Pensyarah Kolej Komuniti Chedang pada tahun 2021.

Terkini, beliau sedang menyiapkan Modul Prinsip Akaun yang ke-lima nya.

“A big step ahead start with a small step today.
Everyday is a process to become our better version.”

Cikgu Akin
Speaker dan Trainer Funtastic Prinsip Akaun SPM

E-learning Content

About Instructor

Cikgu Akin

Beliau merupakan seorang Speaker Funtastic Prinsip Akaun SPM, Speaker Seminar Online Beyond Expectation Student Tutoring (BEST), Edublogger, Module Creator 'Pro Akaun Visual' dan Youtube Content Creator . Selain itu, beliau menjadi trainer untuk program online bersama Pensyarah Kolej Komuniti Ledang, pelajar Diploma MSU College dan pelajar Bachelor Perakaunan MSU College. . Beliau berpeluang untuk berkongsi tentang Impactful Visual Learning for Educators bersama lebih 30 orang pendidik dalam Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) 2021 dalam sesi Digytal Booth . Beliau banyak berkongsi tentang penggunaan Pembelajaran Gaya Visual dalam subjek Prinsip Akaun di Youtube Channel beliau, Cikgu Akin Akaun. Selain menyediakan Modul Pro Akaun Visual untuk digunakan bersama pelajar dalam kelas, beliau juga menyediakan E-Doit Game Kit KHAS untuk pendidik gunakan sebagai ABM (Alat Bantu Mengajar) dalam kelas . Terkini, beliau sedang dalam usaha mempersiapkan beberapa modul 'KHAS' untuk digunakan oleh pendidik dan mungkin perniagaan kecil juga boleh menggunakannya . Modul dan Produk Digital beliau boleh didapatkan melalui Platform Digital www.digylearn.com.

38 Courses

+2 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 1 Lesson
× Boleh kami bantu? :)