Lukis & Hafal Dari Surah Al-A’sr bersama Ustaz Kartun

ustazkartun2010 · December 3, 2021

Ingin Tahu Cara Mudah & Menarik Untuk Hafal Surah Al-Quran?

Biasa kita dengar harapan ibu bapa nak anak dapat hafal surah-surah dalam al-Quran, terutamanya surah-surah pendek dalam juzuk 30. Betul?

Tapi, ada sesetengah anak agak sukar nak menghafal… jadi, bagaimana kita dapat bantu mereka?

Apa kata kita bentuk hafalan daripada lukisan!

Digylearn

Nak Ustaz Kartun bantu anda atau anak anda hafal surah Al-A’sr dengan teknik melukis kartun?

Jom bersama Ustaz Kartun dalam…

Digylearn

Siapa Ustaz Kartun?

Ustaz Kartun atau nama sebenarnya Ustaz Mohd Nasrullah Che Halim merupakan jurulatih sepenuh masa di ULUM Training & Consultancy.

Beliau mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang lukisan komik & telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar yang berfokus kepada program kemahiran & pendidikan.

Digylearn
Digylearn

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Usuluddin dari Universiti Al-Azhar ini telah melatih & membimbing kanak-kanak, pelajar sekolah rendah, menengah, university, kolej swasta & dewasa di seluruh Malaysia.

Digylearn
Digylearn

Antara program yang beliau telah jalankan adalah Bengkel Penghasilan Komik Pendidikan, Komik Dakwah, Lukis Hafal & Belajar Membaca a-Quran Kaedah Haraki.

Digylearn

Beliau juga berpengalaman mengajar di Sekolah Kebangsaan Lunas Jaya, Pusat Kokurikulum Universiti Utara Malaysia & Maktab Mahmud Alor Setar.

Digylearn

Salah satu pencapaian beliau adalah berjaya membimbing pelajar Maktab Mahmud Alor Setar menghasilkan Komik Pendidikan Sejarah Tingkatan 2 & memenangi Anugerah EMAS & PERAK di Pertandingan Inovasi Pendidikan peringkat Kebangsaan & Antarabangsa pada tahun 2019.

Digylearn

Pelaburan Anda?

Hanya RM30/pax

Untuk program + ebook

Nilai sebenar RM50/pax

dan… hanya RM60 untuk 3 Orang!!

About Instructor

ustazkartun2010

1 E-learning

Not Enrolled
× Boleh kami bantu? :)