Anda Pendidik yang Belum Hasilkan Video Content Pengajaran Sendiri ?
Nak Belajar Editing dengan Mudah dengan menggunakan ‘smartphone’ Anda sahaja

Sebelum tu, apa Manfaat Jika Pendidik Hasilkan Video Content Sendiri ?
Jom tonton video Kelebihan Hasilkan Video Content Sendiri dari Chegu Beeha

Jadi, Apa yang Menarik tentang Modul ini ?

10 Video Tutorial ‘Step-by-step’
Bagi Pendidik yang ‘Zero’ ilmu editing terus apply dengan menggunakan ‘smartphone’ sahaja.

Siapa Chegu Beeha ?

Digylearn

Chegu Beeha merupakan seorang tutor Matematik dan pengurus CMN Academy Melaka serta telah membina modul e-learning ‘Funtastic Matematik Tahun 4, 5, 6’.

Beliau juga merupakan speaker subjek Matematik tahun 4, 5 & 6 bagi Funtastic Online Tuition.

Mempunyai pengalaman & minat mendalam terhadap penghasilan modul ‘fun-learning’ Matematik untuk pelajar, ibubapa & pendidik serta minat dalam penghasilan video secara santai Matematik di platform TikTok yang kini mempunyai pengikut hampir 18k.

Selain itu, beliau juga telah menjadi speaker untuk beberapa siri Seminar BEST UPSR & Seminar BEST Tahun 4, 5 & 6.

Telah dianugerahkan Anugerah Rising Star Tutor Profesional Malaysia pada Simposium Tutor Profesional Malaysia 2019 yang bertempat di UPM Serdang.

Beliau juga pernah bersama dengan team CMN sebagai salah seorang fasilitator memberi training kepada guru sekolah dalam program Funtastic KBAT STEM di PPD Kuala Selangor & PPD Baling.

Terkini, beliau dalam pembinaan modul Matematik kedua.

“Nak lahirkan generasi yang KREATIF, kita sebagai Pendidik perlu jadi KREATIF dulu” (Chegu Beeha, 2021)

Jom sama-sama kita menghasilkan lebih banyak content pendidikan menggunakan video demi membina legasi kita sebagai seorang Pendidik yang Luar Biasa !

Chegu Beeha
Speaker dan Trainer Funtastic Matematik Tahun 4,5,6

About Instructor

Chegu Beeha

Chegu Beeha merupakan seorang tutor Matematik dan pengurus CMN Academy Melaka serta telah membina modul e-learning Matematik 'On-the-Go’. Beliau juga merupakan speaker subjek Matematik tahun 4, 5 & 6 bagi Funtastic Online Tuition. Beliau juga mempunyai pengalaman & minat mendalam terhadap penghasilan modul ‘fun-learning’ Matematik untuk pelajar, ibubapa & pendidik. Justeru itu, beliau menghasilkan modul keduanya iaitu 'Fun Math At Home' bagi membantu para pelajar belajar Matematik di mana-mana secara 'on the go' dengan seronoknya. Selain itu, beliau juga telah menjadi speaker untuk beberapa siri Seminar BEST UPSR & Bengkel BEST Tahun 4, 5 & 6. Telah dianugerahkan Anugerah Rising Star Tutor Profesional Malaysia pada Simposium Tutor Profesional Malaysia 2019 yang bertempat di UPM Serdang. Beliau juga pernah bersama dengan team CMN sebagai salah seorang fasilitator memberi training kepada guru sekolah dalam program Funtastic KBAT STEM di PPD Kuala Selangor & PPD Baling. Selain mempunyai minat yang mendalam berkongsi dengan seronoknya bersama pelajar tentang Matematik, beliau juga minat berkongsi bersama pendidik dalam menghasilkan content pengajaran sendiri dengan kreatif melalui video. Dan kini beliau sedang dalam proses penghasilan modul khas untuk bantu lebih ramai pendidik hasilkan video content sendiri melalui modul 'Funtastic Video Editing Class'.

11 Courses

+60 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 10 Lessons

Ratings and Reviews

5.0
Avg. Rating
1 Ratings
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
What's your experience? We'd love to know!
Azizol Haji Kasnan
Posted 2 years ago
Dah lama nak cari ilmu editing Inshoot

Habis jer tengok video e learning terus rasa senangnyer edit video. sejujurnya saya memang suka video yang short and sharp sebab boleh apply terus. Video ni memang sesuai sangat utk beginner utk start berkarya dalam educatinal content..Yang belum tengok cepat2 dapatkan ye....

×
Preview Image
Chegu Beeha
Posted 2 years ago

Alhamdulillah terima kasih banyak Ustaz Azizol kerana telah berjaya dapatkan e-learning video tutorial editing ini, moga dapat bantu ustaz dan team hasilkan pelbagai jenis video education dengan mudah dan pantas. Teruskan dan selamat berkarya !

Show more reviews
What's your experience? We'd love to know!
× Boleh kami bantu? :)