Formula Jadi Penulis Buku & Dapat Geran

CMN Digylearn · September 26, 2022

Pasang Impian untuk Jadi Penulis Buku yang Berjaya?

Apa kelebihan ada buku sendiri selain menjana pendapatan aktif & pasif?

๐Ÿ“– Dapat menjalankan program berkaitan dengan niche buku.

๐Ÿ“– Kredibiliti sebagai penulis buku dapat membuka peluang kerjasama.

๐Ÿ“– Daripada buku, dapat dikembangkan kepada produk dan servis lain.

Nak menulis tapi tak tahu bagaimana bermula?

Tak pasti bagaimana nak sebarkan hasil tulisan anda dengan berkesan?

Risau hasil karya anda diciplak atau ulang cetak tanpa kebenaran?

Masih keliru nak terbitkan hasil penulisan anda di bawah syarikat penerbitan atau sendiri?

Anda nak dibantu dalam penulisan, penghasilan, penerbitan, seterusnya pemasaran & dapatkan geran / dana penulis?

Memperkenalkan…

Digylearn

Apa yang anda akan pelajari

โœ… Dapat tahu bagaimana dapat dana penulis yang bernilai sehingga 4-5 angka

โœ… Tip menulis buku non fiksyen

โœ… Bagaimana terbit sendiri vs terbit dengan penerbit

โœ… Tip siapkan buku dengan pantas

โœ… Sumber dapatkan dana untuk terbit sendiri

โœ… Bagaimana hasilkan buku bernilai tinggi

โœ… Bagaimana buku dapat tingkatkan kredibiliti & kepercayaan audien & kliean

โœ… Bagaimana mohon ISBN dan Copyright

Antara yang dah dibantu & dapat manfaat dengan miliki buku sendiri

Digylearn

Teacher Niyda, penulis buku ‘Chapsule Mudahnya Membaca’ bersama MB Pahang.

Beliau telah dijemput untuk membuat program di pusat internet 1Malaysia & sekolah selepas mempunyai modul/buku sendiri.


Digylearn

Chegu Beeha telah menghasilkan buku ‘Mathlish-cious’ bersama rakan pendidik, Teacher Yaya, yang telah membuka ruang untuk beliau berkongsi dengan pendidik matematik yang lain.

Digylearn

Cikgu Akin berjaya menghasilkan buku rujukan & workbook Prinsip Akaun ‘SYOKcount’ untuk pelajar tingkatan 4 & 5, serta pendidik.

Dengan buku/modul yang telah dihasilkan, beliau berjaya mendapat kepercayaan sekolah dalam program bersama pelajar Tingkatan 5 sebagai speaker. Buku beliau juga telah diperolehi oleh pendidik lain juga.

Digylearn
Digylearn

Ustaz Azizol telah menerbitkan Modul dan Buku serta telah membuat Program Pentauliahan Guru Hafazan Al-Quran dengan Buku dan Modul beliau.

Digylearn

Ustaz Taufik telah menjual ribuan Buku ‘Mahir Arab Dari Al-Quran’. Telah digunakan oleh public figure. Yang terbaru telah berkongsi melalui webinar percuma dan dijemput untuk berkongsi di radio Zayyan.fm

Siapa yang sesuai untuk sertai program ini

๐Ÿ–Š Sesiapa saja anda yang mempunyai impian menjadi seorang penulis buku

๐Ÿ–Š Siapa jua anda & apa jua bidang anda

๐Ÿ–Š Anda yang ingin mengembangkan buku hasil tulisan anda ke bentuk modul atau program

๐Ÿ–Š Anda yang bercadang atau sedang menulis buku, tapi belum tahu nak terbitkan sendiri lebih baik atau terbitkan dengan penerbit luar

Speaker

Ketahui bagaimana Dr Husniza dapat menjual hampir 7000 unit buku dan berjaya dapat dana penulis lebih RM20 000!

DR HUSNIZA HUSSAIN

Digylearn

Dr. Husniza merupakan bekas saintis dan founder kepada BurujKids. Beliau telah menerbitkan buku Inovasi Sains Kanak-kanak dwibahasa (Jilid 1 & Jilid 2) pada tahun 2018, buku Hafalan Sifir Mudah dwibahasa di pasaran tempatan pada tahun 2019 dan 2021 (secara online di seluruh Malaysia; secara offline di sekitar Lembah Kelang), serta buku Hafalan Sifir Mudah dwibahasa di pasaran antarabangsa pada tahun 2019 [boleh didapati di Amazon (Amerika Syarikat), Amezon (Jepun), Barnes & Noble dan beberapa platform online dan offline lain].

Beliau telah menganjurkan Pertandingan Hebocon Pertama Malaysia 2019 di bawah naungan Malaysia Islamic Children Fest dan dikelolakan bersama-sama Shanana Production dan Kytron Electronics. Beliau banyak berkongsi video pendidikan melalui saluran Burujkids di YouTube dan catatan pendidikan melalui akaun Burujkids di Facebook & Instagram, selain menjalankan sesi seminar dan bengkel Hafalan Sifir Mudah online dan offline.

Beliau telah menghasilkan app โ€˜BurujKids Multiplication Tableโ€™ dan dapat dimuat turun dari Play Store ke telefon android untuk membantu lebih ramai pelajar.

Digylearn

Dr Husniza telah dianugerahkan Pingat Perak di pertandingan inovasi kNovasi 2021 yang berlangsung di Universiti Kebangsaan Malaysia untuk Teknik Sifir Jari BurujKids, dan dianugerahkan Pingat Emas di Pameran Rekacipta, Penyelidikan dan Inovasi Malaysia pada Julai 2012 yang berlangsung di Universiti Putra Malaysia, serta mendapat dua Pingat Perak di International Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX) 2017 untuk dua hasil inovasi dan dianugerahkan Pingat Gangsa pada Malaysia Technology Expo (MTE) 2018 untuk inovasi kit bersama dengan tim beliau. Kit tersebut telah difailkan untuk paten dan app yang digunakan telah mendapat copyright pada tahun 2018.

Beliau pernah diberikan Dana Penulis oleh Perpustakaan Negara Malaysia untuk buku Hafalan Sifir Mudah pada tahun 2021. Buku-buku Kids Science Innovations Jilid 1 & 2 juga telah terpilih untuk diedarkan ke perpustakaan desa seluruh negara pada tahun 2021. Selain itu, beliau telah ‘present’ Buku Hafalan Sifir di hadapan Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Radzi Jidin dalam ‘Edu-Tech Pitching’

Digylearn
Bagaimana meletakkan Buku di Kedai Buku Popular juga akan dikongsikan

Bagaimana Puan Aidahaniza terbitkan buku dengan penerbit besar dan swaterbit, serta dapat jualan hampir 400 unit buku?

USTAZAH AIDAHANIZA ABDUL WAHAB

Digylearn

Puan Aidahaniza pernah menetap di Amerika Syarikat, UK dan Mesir, Puan Aida mempunyai minat yang mendalam terhadap bahasa. Beliau mempunyai ijazah Sarjana Muda Undang-Undang daripada Cardiff University, UK, dan MS TESL  daripada Universiti Putra Malaysia. Beliau juga mempunyai sijil dalam bahasa Arab.

Beliau merupakan seorang Guru bahasa Inggeris dan bahasa Arab, serta Penterjemah & Pembaca Pruf. Pernah berkhidmat di Universiti Sultan Abdul Halim Muโ€™adzam Shah (UniSHAMS, dahulunya dikenali sebagai Kolej Universiti INSANIAH), Kedah sebagai Pensyarah Bahasa Inggeris.

Puan Aidahaniza juga merupakan seorang penulis buku. Beliau telah menghasilkan set lima buah buku cerita bahasa Arab untuk kanak-kanak berserta DVD bertajuk Uhibbu Dhuha yang diterbitkan oleh Pelima Media pada 2012. Selain itu, beliau juga telah menghasilkan buku cerita bahasa Melayu untuk kanak-kanak bertajuk Selamat Tinggal Kawan yang diterbitkan oleh Karangkraf pada 2016, cerpen dalam antologi bertemakan sahabat bertajuk 5 Soalan Keramat dibawah terbitan Writer Write (2018) serta buku bertajuk Ustazah Cardiff: Guru Bahasa Inggeris Ajar Bahasa Arab yang diterbitkan oleh UC Indah Resources (2021).

Digylearn
Buku Ustazah Cardiff

Pengalaman Coach Mohd Noor dapat raih kepercayaan organisasi besar sehingga dapat berkolaborasi dalam projek 5 hingga 6 angka!

Coach Mohd Noor

Digylearn

Coach Mohd Noor merupakan Founder kepada Digylearn. Beliau sudah miliki 7 ebook, 5 buku fizikal, 3 DVD dan lebih daripada 20 modul e-learning & program. Salah satu buku fizikal sampai ‘out of stock’, satu lagi terpaksa cetak kali kedua sebab ada permintaan.

Beliau juga menghasilkan modul pembelajaran Sejarah is Simple SiS (Siap dalam tempoh sebulan!) dan Funtastic Sains & Matematik serta pelbagai e-learning di platform digylearn.com. Disamping itu, beliau juga telah menjadi penasihat kepada beberapa buah modul lain dan telah membantu lebih 200 orang mempunyai modul sendiri.

Digylearn

Terkini, beliau telah membangunkan modul terbaru – Formula Cipta Modul Masterpiece untuk bantu lebih ramai orang dapat menghasilkan modul bukan saja yang memenuhi ‘demand’ pasaran, malah berkualiti. Digunakan untuk membuat training bersama Pegawai Bahagian sumber Teknologi Pendidikan, KPM yang bertanggungjawab menyediakan Buku Teks sekolah.

Digylearn
Datin Noriza, Tim Pengarah Bahagian Sumber Teknologi Pendidikan (Buku Teks) KPM

Buku beliau yang ke-7, ‘Sejarah is Simple’ siap dalam masa 1 bulan dan terus mendapat jemputan program.

Digylearn
Mendapat feedback positif dari Pengetua sekolah
Digylearn
Masuk media secara percuma
Digylearn
Memenangi pertandingan inovasi

Pakej

Special Offer

PAKEJ GENERAL

๐Ÿ”ตRakaman Program bernilai RM200

๐Ÿ”ตTemplate Tulis Buku bernilai RM97

๐Ÿ”ตE-Learning Mudahnya Copyright Modul/Buku Sendiri! bernilai RM50

๐Ÿ”ตTemplate Surat Copyright bernilai RM30

Nilai RM337

Hanya bayar RM30 sahaja!

PAKEJ PREMIUM AUTHOR

Semua dalam Pakej General

Group Support Penulis Buku Advanced

โœ… 60 hari

โœ… Group coaching

โœ… Review buku

โœ… Tawaran sertai Pesta Buku (dengan syarat)

Nilai RM700

Hanya bayar RM50 sahaja!

Klik untuk sebarang pertanyaan/bantuan

About Instructor

CMN Digylearn

185 Courses

+44 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 17 Lessons
× Boleh kami bantu? :)