Seminar Tutor Onboarding : Bagaimana Tutor Membina Masa Depan?

Zalikha Ruzanna · March 3, 2022

Tutor Ada Masa Depan?

Mesti ada kan masa yang anda fikir macam mana la jadi tutor ni nak berkembang…

Boleh ke tutor buat simpanan, beli rumah…

Kami bawakan khas untuk anda yang bergelar Tutor…

Digylearn

Apa Menarik yang akan dikongsi?

Digylearn

Antara peluang yang terbuka luas untuk anda selain jadi Tutor…

💥 Trainer

💥 Speaker

💥 Module Developer

💥 Author

💥 Coach

💥 Content Creator

💥 Consultant

Digylearn

“6 tahun sebagai usahawan pendidikan tersungkur akibat covid. Selepas 6 bulan berehat kini bangkit dengan 2 modul terbaru dan melepasi target iaitu 5 angka pertama sebulan. Sekarang mempunyai modul sendiri Formula Heart to Heart Closing.”

cikgu akin cmn academy

“Pernah direject oleh 10 buah pusat tuisyen. Berpengalaman sebagai akauntan sambil buat partime tuisyen dengan mengajar banyak subjek. Selepas join program CMN, kini beliau fokus kepada prinsip akaun dan memperolehi RM7500 sebulan.
Kini beliau mengorak langkah sebagai Usahawan Tuisyen dan mula membina Team”

Digylearn

“Berpengalaman bekerja dalam bidang korporat. Kemudian beliau tercari2 kerjaya yang boleh balance antara kerjaya dan family. Dan menemui passion dalam bidang tutoring. Merupakan speaker Funtastic Kimia SPM dan projek bersama University of Cyberjaya. Daripada income RM400-500 sebulan kini beliau menjana RM5000 sebulan dalam bidang tutoring. Mempunyai modul sendiri FIT KIMIA.”

Digylearn

“Berpengalaman sebagai Engineer dan terpaksa melepaskan jawatan kerana ingin fokus family. Kemudian menemui passion dalam bidang tutoring dan kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik PT3 dan mempunyai modul sendiri. Kini merupakan tunjang utama dalam menguruskan Projek Kerjasama CMN dan University of Cyberjaya untuk program pelajar SPM”

Digylearn

“Pernah rasa malu sebab tiada kerja tetap lepas grad. Teringat pesanan mak untuk berdoa di Mekah untuk bina kerjaya. Pernah buat tuisyen di rumah sebelum mengenali CMN. Setelah diguide, kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik UPSR dan menguruskan CMN Academy Melaka. Beliau juga berjaya menghasilkan modul sendiri dan menjana sale RM8000 sebulan”

Digylearn

“Berpengalaman sebagai fasilitator Petrosains Negara. Berpeluang untuk membawa pelajar memenangi gold award pertandingan inovasi. Merupakan speaker untuk projek pelajar SPM di bawah Lembaga Zakat Selangor. Kini beliau merupakan speaker Funtastic Sains dan mempunyai modul Sains sendiri”

Digylearn

“Berpengalaman sebagai pegawai IT sehingga menemui passion yang beliau buat secara partime. Dicungkil bakat dalam Tutor Coaching Day sehingga menjadi Speaker FB Live. Kemudian menjadi fasilitator dan speaker untuk program STEM di sekolah dan PPD. Kini merupakan speaker Funtastic Sains UPSR”

Digylearn

“Diberikan amanah untuk menguruskan Teratak Ilmu Az Azziyad. Awal-awal tak yakin nak berkongsi dan nak handle team dengan baik. Setelah bersama dalam Circle dan program CMN kini beliau lebih jelas hala tuju dan yakin untuk menguruskan team dengan baik. Sekarang team Az ziyyad sudah berkembang dan menambahkan cawangan. Merupakan Certified Legend Trainer dan mempunyai modul Hijaiyyah Ohsem.”

Kenali Tutor Profesional Malaysia TPM

Tutor Profesional Malaysia ditubuhkan oleh Coach Mohd Noor, yang berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang tutoring meruapakan ‘Pusat Latihan Tutor Terbesar di Malaysia’

TPM ditubuhkan bagi memberi fokus kepada pembangunan kerjaya tutor & pendidik seiring dengan gaya pendidikan terkini.

TPM telah membantu dan melatih lebih 2100  Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline, tak lupa juga usahawan bisnes home tution, pusat tuisyen, kelas al-Quran, tadika (lebih 50 branding@syarikat) untuk memulakan serta mengembangkan bisnes pendidikan.

TPM telah menjadi penganjur kepada bengkel, seminar, training dan coaching (online & offline) untuk tutor & usahawan pendidikan termasuk program tahunan Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang dihadiri lebih 1457 oleh pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia semenjak 2009.

Coach Mohd Noor merupakan Peneraju Modul ‘Beyond Expectation Tutor’ dan ‘Success Tutorpreneur Mentorship’ (STM) yang telah membantu lebih 1400 Tutor & Usahawan Pendidikan mengajar dan menguruskan bisnes dengan lebih sistematik & profesional.

Tutor Profesional Malaysia merupakan salah satu penganjur bersama bagi Simposium Tutor, Trainer & Pendidik Profesional Malaysia #STPM yang mana pertama kalinya telah dijalankan pada tahun 2015 sempena mengambil semangat dari National Tutor Conference (NTC) yang telah dijalankan di London pada tahun yang sama.

Kini Simposium Tutor, Trainer & Pendidik Profesional Malaysia #STPM telah dijalankan setiap tahun & sudah masuk tahun ke-7 penganjurannya.

Team TPM & CMN Academy juga telah dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel ‘Beyond Expectation Teachers’ bersama guru-guru sekolah guru-guru Sains & Matematik di PPD Rompin, PPD Kuala Selangor, PPD Kuala Pilah, PPD Baling serta JPN Selangor.

Coach Mohd Noor selaku Pengasas TPM telah dijemput berkongsi di Fakulti Pengajian UPM tentang Pembelajaran Digital serta ‘Funtastic Teaching’ Bersama Pensyarah-pensyarah MSU.

Terkini, Tutor Profesional Malaysia giat menjalankan perkongsian secara LIVE di media sosial dan perancangan untuk menambah program baru bagi membantu tutor serta pendidik sentiasa dijalankan.

Tutor Profesional Malaysia juga telah menganjurkan program ‘Tutor Profesional Certification’ yang memberikan Tutor pendedahan dan pensijilan sebagai Tutor Profesional.

Tonton Kisah Inspirasi ini untuk melihat Kejayaan Tutor-tutor

Nak Join Tutor Onboarding dengan RM10 sahaja?

Tunggu dulu…

Pernah dengar Exclusive Member Tutor Profesional Malaysia?

‘The One & Only Exclusive Members for Tutors’

Digylearn

Exclusive Member Tutor Profesional Malaysia merupakan sebuah platform eksklusif untuk anda upgrade ilmu, kemahiran & diri seterusnya meningkatkan kualiti & mengembangkan kerjaya dalam bidang tuisyen, pendidikan & latihan di Malaysia.

Digylearn

Apa manfaat yang tutor dapat di dalam closed group ini?

🟡 Dapat input & ilmu bukan saja skil mengajar, tetapi lebih luas

🟡 Skil mengajar dari beginner ke profesional

🟡 Info terkini dunia pendidikan

🟡 Promosi istimewa untuk produk dan servis

🟡 Peluang mendapatkan job Tuisyen dan Mengaji di seluruh Malaysia

🟡 Peluang kerjasama dengan Tutor Profesional Malaysia, Trainer Profesional Malaysia & CMN Academy

Nilai asal Exclusive Member ni RM300 setahun.

Kami ada Tawaran Istimewa untuk anda!

Anda hanya perlu laburkan RM50 saja untuk

Langganan 1 Tahun Exclusive Member + Tutor Onboarding!!

Apa lagi…

Daftar sekarang!

Saya nak daftar Tutor Onboarding dengan RM10 saja

Ada pertanyaan atau perlukan bantuan?

Digylearn

About Instructor

+78 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 1 Lesson
× Boleh kami bantu? :)