Digylearn

Learning English made Easy and Fun with Wonder English for PKSK!
Say goodbye to boring English classes, and hello to learning English in a fun and easy way with Wonder English: Beginner Edition.

Pelajar seringkali merungut tentang penguasaan yang lemah dalam subjek bahasa terutama Bahasa Inggeris. Ada yang dah give up awal-awal bila study subjek Bahasa Inggeris.

Tahu tak penguasaan “Grammar” yang sangat lemah disebabkan pelajar kurang faham konsep asas grammar dalam English. Nak solusi tak?

Jemput scroll ke bawah 🙂

Digylearn
Digylearn

Memperkenalkan Wonder English: Beginner Edition, pembelajaran Bahasa Inggeris dengan cara FUN LEARNING khas buat anak-anak yang lemah dalam penguasaan subjek BAHASA INGGERIS.

Wonder English adalah buku pembelajaran Bahasa Inggeris yang bertujuan untuk menjadikan proses pembelajaran Bahasa Inggeris menyeronokkan dan menarik. Buku ini direka khas untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang mencari cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka.

Buku ini merangkumi pelbagai aktiviti dan latihan yang merangkumi pelbagai aspek bahasa Inggeris termasuk tatabahasa, kosa kata, penulisan dan kemahiran komunikasi. Aktiviti ini dirancang untuk menjadikan proses pembelajaran lebih interaktif dan menarik dengan untuk membuat pengguna tetap termotivasi dan berminat mendalami BAHASA INGGERIS.

APA YANG MENARIKNYA TENTANG WONDER ENGLISH ?????

+ Nota Grafik dan Visual

Nota grafik dan ilustrasi yang mesra belajar membantu pelajar memahami perkara penting dalam tatabahasa (grammar) dan mempelajari asas-asas pembinaan ayat Bahasa Inggeris. Selain itu, aktiviti menyeronokkan dan kaedah pembelajaran inovatif menjadikan pembelajaran bahasa Inggeris lebih menyeronokkan.

+ Pelbagai Aktiviti Bahasa Inggeris yang Menyeronokkan

Pengukuhan kemahiran berbahasa Inggeris pelajar dengan teka-teki, kuiz, gamifikasi dan banyak lagi! Konsep FUN ACTIVITY dalam pembelajaran BAHASA INGGERIS dapat membantu meningkatkan kefahaman dengan cara yang mudah dan menyeronokkan.

+ Pengukuhan asas VOCABULARY

Tak dapat dinafikan, untuk mahir dalam Bahasa Inggeris penguasaan VOCABULARY adalah sangat penting. Dalam Wonder English, disertakan slot latihan untuk pengukuhan VOCABULARY dengan cara yang lebih FUN dan mengikut level.

+ Sesuai untuk semua peringkat umur

Wonder English sangat sesuai digunakan untuk pengguna yang ingin mempelajari dan menguasai Bahasa Inggeris dari peringkat mula (Beginner Level). Maka, buku ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur.

+ Video Penerangan Tutorial

Setiap aktiviti di sediakan video tutorial untuk membantu pengguna memahami setiap topik. Melalui bantuan video tutorial, pengguna akan memahami lebih mendalam setiap aktiviti bertopik.

+ Penerangan Menggunakan Bahasa Inggeris Yang Mudah

Buku ini ditulis dalam bahasa yang mudah dan senang difahami yang sesuai untuk pengguna. Penjelasan dan arahan disampaikan dengan jelas dan ringkas yang membolehkan pengguna memahami konsep setiap topik.

+ Community Support Group

Setiap pengguna Wonder English berpeluang mempelajari tips dan kemahiran terutama Kemahiran bercakap di dalam Bahasa Inggeris. Tips rahsia ini hanya akan dikongsikan kepada pengguna/pembeli WONDER ENGLISH melalui medium Group Sokongan ini. Selain itu, pertukaran pendapat serta info-info menarik tentang pembelajaran Bahasa Inggeris dalam group sokongan komuniti akan membantu para pengguna untuk meningkatkan lagi kemahiran-kemahiran lain yang diperlukan untuk menjadi seorang PRO LEARNER Bahasa Inggeris.

Digylearn

                    NAK TAHU BAGAIMANA ANAK-ANAK TUAN/PUAN BOLEH DAPATKAN SEMUA INI?

           JEMPUT SCROLL KE BAWAH…..

“Anak saya tak boleh belajar just guna buku je. Perlu ada guru yang mengajar.”

“Takde ke kelas yang student boleh access bila-bila masa je tanpa perlu follow jadual? Jadual sekolah anak pun dah padat.”

“Saya suka belajar melalui video boleh ulang-ulang tengok dan akan lebih faham.”

Di atas ini merupakan sebahagian rungutan dan feddback daripada pelajar dan ibu bapa. Pembelajaran secara kendiri melalui kaedah video penerangan lebih banyak membantu pelajar untuk mendalami subjek yang dipelajari. Penggunaan masa yang fleksibel turut memudahkan pelajar untuk belajar. Selain itu, “mobile learning” boleh dilakukan dimana-mana sahaja turut menjadi faktor yang dapat menarik minat anak-anak pelajar.

Untuk menyelesaikan masalah yang membelengu kehidupan anak-anak pelajar, ada sesuatu yang istimewa saya tawarkan khas buat pengguna WONDER ENGLISH.

ISTIMEWA BUAT ANDA !

Digylearn

CORETAN PERKENALAN DARI MEJA PENULIS WONDER ENGLISH

ASSALAMUALAIKUM & SALAM PERKENALAN DARI SAYA …

Digylearn

Nur Hidayah Mohd Suhaimi atau mudah disapa mesra sebagai Teacher Yaya merupakan graduan UiTM dalam lulusan BSc. (Hons) Textile Technology & Diploma in Science (Biology). Kini beliau sedang melanjutkan pengajian dalam bidang Pendidikan. Mempunyai pengalaman mengajar selama hampir 10 tahun dan pernah berkhidmat sebagai guru di Kuala Lumpur.

Teacher Yaya merupakan antara barisan penggerak di dalam Team Funtastic serta Speaker Funtastic English Tahun 4,5,6 dan SPM. Kerana minatnya yang terlalu mendalam di dalam subjek Bahasa Inggeris dan ingin membantu para pelajar lebih mudah mempelajari dan memahami Bahasa Inggeris, beliau telah menghasilkan modul pertama hasil gabungan bersama subjek Matematik yang dinamakan sebagai “Mathlishcious” untuk peringkat Sekolah Rendah (Tahun 4,5,6). Dan kini telah menghasilkan buku kedua iaitu “Wonder English” dimana pengenalan konsep Belajar Grammar menggunakan FORMULA ada dikongsikan di dalam buku tersebut. Beliau juga dalam misi menghasilkan Modul khas untuk digunapakai oleh pelajar SPM.

VIDEO PENGENALAN & PEMBELAJARAN

play-sharp-fill

Jom Subscribe sekarang untuk dapatkan PAKEJ MODUL DIGITAL WONDER ENGLISH: Ready for PKSK!

JOM BERSAMA TEACHER YAYA KITA EXPLORE DUNIA PEMBELAJARAN BAHASA INGGERIS DENGAN CARA LEBIH MUDAH DAN SERONOK !


E-learning Content

About Instructor

Not Enrolled
This course is currently closed

E-learning Includes

  • 2 Lessons

Ratings and Reviews

0.0
Avg. Rating
0 Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
What's your experience? We'd love to know!
No Reviews Found!
Show more reviews
What's your experience? We'd love to know!
× Boleh kami bantu? :)