Membina Identiti Trainer yang Menarik

Digylearn

Personaliti adalah tanggapan pertama yang akan menjadi penilaian pada seorang trainer. Personaliti trainer juga akan menjadi duta kepada pengisian yang akan disampaikan dalam sesebuah program.Persoalannya, bagaimanakah cara untuk membina personaliti yang berkesan untuk menjadikan seorang trainer kelihatan menarik?

Trainer boleh membina personaliti dengan membentuk satu identiti istimewa. Cara yang paling mudah ialah mengeluarkan identiti-identiti menarik daripada trainer yang sudah terkenal dan dikenali umum.Keistimewaan identiti akan memberi impak pada cara penyampaian dan minat penonton untuk mendengar apa yang disampaikan.

Teknik “mirorring” akan membantu trainer memiliki personaliti yang lebih baik. Identiti yang dijadikan contoh bukan sahaja secara luaran,tetapi identiti dan personaliti harian yang akan membina kepribadian seorang trainer menjadi lebih berkarisma tinggi.

Digylearn

Terdapat beberapa perkara lagi yang dapat membentuk personaliti trainer yang berjaya mempengaruhi pendengar.Bengkel be The Legend Trainer telah dilakukan untuk membantu pendidik meningkatkan daya tampung diri menjadi lebih baik.

Berminat jadi trainer yang dapat membantu ramai peserta anda dengan ilmu dan kemahiran yang anda ada? Klik Be The Legend Trainer

Related Articles

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Boleh kami bantu? :)