Bina Edugames & Gamification Dalam Pembelajaran dan Program

Digylearn

Edugames & Gamification dalam Pembelajaran & Program

Trend Pembelajaran Terkini Dengan ‘GAME’!

Belajar main2

Belajar dengan bermain

Melihat zaman teknologi & digital yang pesat membangun, proses pembelajaran & latihan juga tak dapat lari dari ‘terpaksa’ mengikuti trend terkini untuk tetap relevan & mampu ‘survive’.

Sesiapa saja yang ingin ‘transfer’ ilmu atau kemahiran perlu ikut rentak zaman kini yang banyak menggunakan permainan dalam proses pembelajaran.

Pastinya ada jenis2 ‘game’ yang sesuai, menarik & dapat tarik minat pelajar/audience, yang boleh diaplikasi semasa pengajaran & program.

Jom kita ikuti perkongsian ‘Edugames & Gamification dalam Pembelajaran & Program’ bersama Teacher Zy & Cikgu Zaiju.

Mereka merupakan tutor yang kreatif & banyak menggunakan elemen Gamification & Edugames dalam pengajaran mereka. Jom kita kenal sikit tentang mereka.

Teacher Zy merupakan seorang tutor yang berpengalaman sejak 2018. Beliau pernah menggalas tugas sebagai Speaker Sains untuk Program Creative Critical Thinking Skills di Asrama Bait Al-Hasanah, Lembaga Zakat Selangor, seterusnya diberi amanah sebagai private tutor untuk membimbing lima orang pelajar mereka yang ingin memasuki pertandingan Asian Youth Innovation Award (AYIA2020), sehingga berjaya mendapat Gold Medal dan The Best Award daripada 40 penyertaan dalam dan luar negara.

Beliau mengembangkan sayap sebagai fasilitator untuk Bengkel KBAT STEM bersama guru-guru PPD, disamping masih mengajar tuisyen secara Online. Beliau telah menerima Anugerah The Best Online Tutor atas usaha menggunakan Fun-Based Learning, Game-Based Learning, Gamification, Inquiry-Based Learning, Critical Thinking dan eksperimen dalam sesi P&P-nya.

Beliau menerapkan Elemen Kreatif & Inovatif dalam pengajaran, yang membawa kepada penghasilan modul beliau, EaZY Science dibantu oleh Tutor Profesional Malaysia & Digylearn.

Cikgu Zaiju pula memulakan profesion dalam bidang pendidikan sebagai tutor tuisyen personal secara offline. Bakat beliau dicungkil dalam Tutor Coaching Day sehingga menjadi Speaker FB Live. Kemudian menjadi fasilitator dan speaker untuk program STEM di sekolah dan di beberapa PPD melalui program Bengkel KBAT STEM Funtastic.

Beliau menerapkan Gamifikasi dalam pengajaran dan seterusnya dapat menghasilkan beberapa modul berbentuk program BEST UPSR, dengan bantuan CMN Tutor Profesional Malaysia & Digylearn.

Anda pun nak kembangkan kerjaya Pendidik,

Atau nak upgrade gaya atau teknik mengajar & pendekatan kepada pelajar?

Jom kita bertemu secara hybrid (Offline/Online) di

SIMPOSIUM TUTOR & PENDIDIK PROFESIONAL MALAYSIA 2022 #STPM2022

Kami mengajak anda dari seluruh Malaysia,

Pendidik – Guru Sekolah, Tutor Tuisyen, Guru Al-Quran, Pensyarah dll

Usahawan Pendidikan

Apa antara yang Menarik anda akan dapat di sana?

Perkongsian ilmu dari speaker berpengalaman.

Dapat berukhwah & berkenalan dengan pendidik & usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia.

Peluang kerjaya & kolaborasi bersama penganjur & rakan2 peserta lain.

Berkongsi pendapat, idea & pengalaman dalam ‘circle’ pendidik.

Daftar sekarang dengan Diskaun Earlybird!

Klik link di bawah

Atau

https://wasap.my/601113172015/STPM2022

Related Articles

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Boleh kami bantu? :)